duminică, 13 martie 2011

Marturiile de nunta

  Marturiile de nunta reprezinta un mod foarte elegant de a multumi oaspetilor care au fost alaturi de voi in aceasta zi speciala. Oferindu-le aceste mici semne de apreciere va asigurati ca nunta voastra va fi o zi de care, cei prezenti, isi vor aminti cu drag de-a lungul anilor. 
  Desi ideea de a darui marturii de nunta invitatilor este relativ noua se pare ca aceasta traditie dateaza din secolul al XVI- lea. 
  Se crede ca aristrocatia europeana a dat startul acestei traditii, daruindu-le invitatilor bomboniere de dimensiuni mici, din cristal, portelan sau metale pretioase. Bombonierele contineau, in general, cuburi de zahar, semnificand bogatia, deoarece zaharul era considerat un produs scump si pretuit doar printre bogati. Cu timpul, pretul zaharului a scazut, traditia de a oferi acest gen de marturii devenind accesibila si populatiei.   
  Marturiile se prezinta de obicei sub forma unor saculeti cu bomboane glazurate. Fiecare saculet are cinci bombonele, acestea simbolizand sanatatea, fericirea, fertilitatea, viata lunga si belsugul.
  Astazi, marturiile de nunta pot fi orice obiect care este in ton cu preferintele mirilor si tema aleasa de aceastia pentru aceasta zi speciala. 



















Niciun comentariu: